26 Nisan 2010 Pazartesi

Orada Neler Oluyor - 15

Sevgili arkadaşlar,
Yaklaşık 10 gündür İstanbul dışında bulunduğum için yeni yazımı ancak gönderebiliyorum. Geçen haftanın panoramasına bir göz atacak olursak;

- Ismail Cem TV odulleri haftasonu sahiplerini buldu. 2009 dizilerine 41 dalda odul verilen geceye Ezel damgasini vurmus ve en iyi drama dizisi, en iyi erkek oyuncu, en iyi ozgun senaryo, en iyi yonetmen, en iyi fragman, en iyi muzik, en iyi goruntu yonetmeni, en iyi kurgu, en iyi unutulmaz sahne olarak tam 9 dalda odul almis.
Ask-i Memnu ve Hanimin Ciftligi ise 4'er dalda odul almislar. Drama dalinda en iyi erkek oyuncu Kenan Imirzalioglu olurken en iyi kadin oyuncu Ozgu Namal (Hanimin Ciftligi dizisiyle) secilmis. Komedi dalinda ise en iyi kadin oyuncu Demet Evgar (Bir Kadin Bir Erkek dizisiyle), en iyi erkek oyuncu ise Ufuk Ozkan (Genis Aile dizisiyle) olmus, en iyi Komedi Dizisi olarak da Genis Aile secilmis. Boylece hatirlayacaginiz gibi bu yazi dizimin ilk yazisinda yazdigim 'bu yilin tartismasiz en iyi dizisi Ezel', ‘2009 yilinin fenomen dizisi Ezel’ gibi ifadelerimin ne kadar isabetli oldugu da tescillenmis oldu. Odul toreninden kisa bir videoya asagidaki linkten ulasabilirsiniz..
http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=3&vid=5896&bid=1

- 23 Nisan tatili icin Makedonya'ya gittik ve bu sevimli ulkeyi beğendik, doğası ve insanları çok iyiydi. Özellikle Ohrid gölü tarafları çok daha güzel, Manastır da şirin bir yer. 23 Nisan günü Atatürk’ün Manastır’da okuduğu Askeri okula ziyarette bulunup anı defterine duygularımızı yazdık (Sevgili Atam; izindeyiz, yıkılmadık ayaktayız, Cumhuriyetin bekçileriyiz falan tadında. Tabii ki daha usturuplu ve daha duygusal tonlarda). Ayrıca Ohrid’deki bir Türk ilkokulunda yapılan bayram törenini de çok kısa izledik. Her tarafta Türkler ve Osmanlı yapıları vardı, hiç yabancılık çekmedik anlayacağınız. Cuma aksami Gonulcelen dizisini Didem ile birlikte lap-top'dan seyrettik, YouTube sagolsun. Aslinda otelimizde Kanal D, Star gibi bazi Turk kanallari da gosteriyordu ama ATV yoktu, o nedenle mecburen internetten izledik. Zaten lap-top'imdan izledigim son dizi de Gonulcelen oldu, zira ertesi gun Uskup'de, kiraladigimiz arabanin camini kirip bilgisayar cantami caldilar! Olaya iyi tarafindan bakmaya calisinca Allahtan sirket bilgisayarim degildi (zira mail ve resim arsivi gibi cok onemli bilgilerimin ucmasi cok aci olurdu gercekten), kendi lap-top'imdi ve yeni bir tane almayi planliyordum. Artik almam sart oldu.

- Cuma aksamlari Gonulcelen ve Hanimin Ciftligi dizileri karsisinda ciddi sekilde reyting kaybeden Melekler Korusun dizisinin gunu degismis ve Show TV'de Sali aksamlari saat 8'e alinmis. Bu arada bu haftaki bolumuyle Gonulcelen hem totalde hem de AB grubunda birinci olmus. Gerci bunda Hanimin Ciftligi’nin tekrar bolumunun yayinlanmasinin da etkisi var ama son haftalarda Gonulcelen'in reytingi her hafta 1-2 puan yukseliyordu zaten. Dizinin son bolumunde komedi kismi daha azdi, romantik sahneler daha agirlikliydi, Hasret ile Murat arasinda ates bacayi sardi. Bu arada ne zamandir beklenen kolaj CD’lerimi Gonulcelen dizisi icin hazirlamis bulunmaktayim. Arzu edenler bana basvurup siraya girebilirler. Listeye simdiden adini yazdiranlar oldu bile. - Ezel,reytinglerde gecen hafta totalde 3. siraya gerilemis, AB grubunda halen birinci ama 2. sirada olan Turk Mali dizisiyle arasindaki fark bayagi kapanmis. Bir an once toparlanmazsa korkarim AB'de de birinciligini kaybedebilir. Acilen eski heyecanini tekrar kazanmasini bekliyoruz. Bu aksamki dizinin fragmani basarili bir bolumun habercisi gibi. Linki asagida…
http://www.dailymotion.com/video/xd22ba_ezel-25-bolum-2-fragman-26-nisan-20_shortfilms

- Firdevs hanimin (Nebahat Cehre) 80'li yillarda cikardigi bir albumu varmis ve Sezen Aksu'nun Buklum Buklum sarkisini soylemis. Asagidaki linkten bu sarkinin klibini izleyerek Firdevs hanimin sesini duyabilirsiniz. Sesi fena degilmis ama tipi icin ayni seyi soyleyemeyecegim. Vallahi kadinin su andaki hali 25-30 sene onceki durumundan cok daha guzel. Sarap gibi kadin dedikleri boyle birsey olsa gerek...

http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=3&vid=5720&bid=1

- Tuba Buyukustun'un basrol oynadigi Yuregine Sor filminin soundtrack albumu cikmis ve albumde Tuba'nin solo soyledigi bir sarki da varmis. Linkten bu Laz turkusunu dinleyebilirsiniz. Tuba'nin da sesi hic fena degil. Bu arada haftasonu Savas Ay’a verdigi roportajinda Beren Saat’le gorusup gorusmedigi, arasinda bir husumet olup olmadigi konusunda; set disindaki yasantisinin tumuyle bu camiadan uzak oldugunu, o nedenle de kimseyle gorusmedigini soylemis. Roportajinda ayrica 5 yil profesyonel voleybol oynadigini, eskrim, okculuk, tenis, resim, heykel ve deneme yazilariyla falan ugrastigini belirtmis. Bunlarin ustune sarkicilik da eklenirse kizin 10 parmaginda 10 marifet durumlari yani..

http://www.facebook.com/video/video.php?v=374057517155

- Tarkan hapisten ciktiktan sonraki sessizligini 17 Mayis'daki Kral TV muzik odullerinde sahneye cikarak bozacakmis. Hatta yeni cikaracagi albumden bir sarki da soyleyecek ve Ajda Pekkan ile duet de yapacakmis. Evet yaa, artik donsun aramiza, ozledik kendisini..

- Hatirlarsaniz gecmis yazilarimdan birinde Kivanc Tatlitug'un Idil Firat ile flort etmeye basladigini yazmistim, her iki taraf da uzun bir sure bu iddialari reddetmislerdi ama birkac gun once Yesilkoy'de ikisi ayni arabada goruntulenmisler. 2-3 ay once hayir amacli duzenlenen Ask-i Memnu dizisindeki kostumlerin satisa cikarildigi bir acik artirmada Idil Firat, Behlul'un dizide giydigi tisortlerden birini 6500 TL'ye satin alinca tanismislar. Bu organizasyona bir arkadasim da katilmisti, anlattigina gore kadinlar Kivanc'i parcalamak uzerelermis. Demek bu isler boyle basliyor; o zaman ne yapiyoruz, ilk firsatta bir acik artirmaya katiliyoruz, paraciklarimiza kiyip esas oglanin kiyafetlerinden don-gomlek artik hangisi denk gelirse satin alip tanisiyoruz, nasil fikir ama ??
- Angelina Jolie yeni bir sinema filminde tekrar Brad Pitt ile kamera karsisina gecmek istiyormus, onunla birlikte oynamanin cok keyifli oldugunu soyluyormus. Herhalde yani demek istiyorum, valla ikisini birlikte izlemek biz fani insanlar icin de cok keyifli olur. Angelina'yi bu fikrinde destekliyorum. Bu arada Angelina ve Brad’in cocuklarin baskisina daha fazla dayanamayip yakinda evlenecekleri konusuluyormus..

Bu haftalık haberler böyle. Sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder