6 Mayıs 2010 Perşembe

Orada Neler Oluyor - 16

Sevgili arkadaşlar,
Lansman toplantısı nedeniyle bu hafta Bodrum’daydım, o nedenle yeni yazımı ancak gönderebiliyorum;

- Dubai'de 21 Mayıs'da yapılması planlanan Türk dizileri için Sultan Ödülleri, Protokol krizi nedeniyle 1-3 Haziran tarihine ertelenmiş; Dubai Emiri, devlet protokolü ve bendeniz (!) o tarihte törene katılamayacagimiz için törenin Haziran ayına ertelenmesine karar verilmiş, bir ihtimal tören Ekim ayına da kalabilirmiş. Ben bu akşam Dubai’ye gidiyorum, bir ön denetleme yapacağım, oradayken son durumu öğrenirsem size de bildiririm:)

- İsmail Cem TV ödüllerinde en büyük rakibi Kenan İmirzalıoğlu'nun en iyi erkek oyuncu ödülü almasını ayakta alkışlayan Kıvanç Tatlıtuğ herkesin takdirini toplamış; Kıvanç ‘Kenan abi çok başarılı bir oyuncu, 50 kere ödül alsa 50 kere ayakta alkışlarım’ demiş. İşte Kıvanç farkı, işte özgüven!! Bu hareketi karşısında Kenan İmirzalıoğlu da Kıvanç'a methiyeler düzmüş; ‘Kıvanç, işini çok iyi yapan başarılı bir meslektaşım. Türk televizyonlarının Kıvanç Tatlıtuğ gibi yakışıklı ve kendini izleten oyunculara ihtiyacı var" diye konuşmuş. Karşılıklı bu güzel jestlere karşı Mehmet Aslantuğ ise ödüllerde büyük haksızlık yapıldığını belirterek, özellikle Ezel dizisindeki Beyoğlu’nda kalabalığın içinde Ezel ile Eyşan’ın öpüşme sahnesinin ‘Dizilerin en unutulmaz sahnesi’ ödülü almasına büyük tepki göstermiş. Hanımın Çiftliği dizisinin yapımcısı da jüriye ağır eleştirilerde bulunmuş, bunun üzerine jüri üyelerinden biri halk oylamasının sonuçlarını açıklayarak ‘eğer sadece halk oylamasına göre karar verseydik Hanımın Çiftliği aldığı bu 4 ödülü de alamayacaktı’ diye beyanda bulunmuş. Zira 1,5 milyon kişinin oy verdiği halk oylamasına göre Ezel 8 dalda, Aşk-ı Memnu ise 6 dalda birinci gelmiş, buna karşın Hanımın Çiftliğinin birinci seçildiği hiçbir kategori yokmuş. Bu arada niye adaylar arasında Gönülçelen, Aşk ve Ceza gibi dizilerin olmadığını soran arkadaşlar var, bu konuya da bir açıklık getireyim. Çünkü jürinin adayları belirlediği ön değerlendirme sürecinde henüz bu diziler gösterime girmemişti, inşallah gelecek seneki ödül töreninde aday olacaklar..

- Broadway'in ünlü Grease müzikali 25 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında Kuruçeşme Arena'da sahnelenecek. Bu arada müzikalde sahne alması için Türkiye'den sürpriz bir isme de teklif götürülmüş. Bilin bakalım kim bu arkadaş?? Kıvanç Tatlıtuğ:):) Bu müzikale gitmeyi zaten planlıyordum, artık gitmem farz oldu. İlgilenenlerin bilgisine..

- Geçen hafta yayınlanan Medyatik programına Gönülçelen oyuncuları katıldı, çok eğlenceli bir programdı. Yüksel Aytug, program boyunca Tuba Büyüküstün’e övgüler yağdırdı; ‘Bu kadar güzel olmak zorunda mısın, hemcinslerine ayıp olmuyor mu, bütün anketlerde Türkiye’nin en güzel, en beğenilen kadını seçilmek nasıl bir his, Ortadoğu’da da çok sevilen bir oyuncu olmanı neye bağlıyorsun?’ gibi sorular yöneltince Tuba ‘Teşekkür ederim ama o kadar güzel değilim, benim de kusurlarım var, bütün eksilerimle artılarımla kendimi olduğum gibi kabul edip, kendimle barışmayı ve bir bütün olarak kendimi yaşamayı seçtim. Sonuçta ben buyum yani, yapacak bir şey yok!! O anketlerde çıkan kişi ben değilmişim gibi hissediyorum, sanki ben başka biriyim o başka biri. Ortadoğu’da çok sevilmemi yaptığım dizilerin sevilmesine bağlıyorum’ şeklinde çok mütevazi cevaplar verdi. Bunun üzerine dizide babası Burhan’ı oynayan Ünal Silver, Tuba’nın kendine haksızlık ettiğini söyleyerek ‘Tuba Fransız olsaydı kesin dünya starıydı, hem çok güzel, Tanrı vergisi bir kamera resmi var hem de çok kabiliyetli, duyguyla oynuyor, bu da yabancı ülkelerde de fark ediliyor. Hakkaten gönülçelen bir hali var’ dedi. Bir erkeğin gönlünü çelmek için en büyük silahın nedir? sorusuna da Tuba ‘Bir erkeğin gönlünü çelmeye çalışmamaktır galiba. Ben hiç gönül çelmeye çalışmadım, öyle bir durumum olmadı’ dedi. Eee, tabii kız bu kadar güzel olunca hiç ihtiyaç hissetmemiştir yani. Setteki komik anlardan bahsettikleri bir bölümde; gece yarısı 3’te yapılan dizi çekimleri sırasında tam kayda girmeden önce Tuba ablası Gülnaz’ı oynayan Günay Karacaoğlu’na ‘galiba gözümde arpacık çıkıyor’ deme gafletinde bulunmuş, Gülnaz da bir bakiiim deyip Tuba’nın gözüne tüü diye tükürüvermiş. Günay hanıma göre tükürük arpacığa iyi geliyormuş, program sırasında Tuba pek faydası olmadığını söyleyince, ‘hadi yaa, desene tükürüğüm boşa gitti’ falan dedi:) Günay Karacaoğlu hakkaten çok şeker bir kadın, geçenlerde onun ‘Basit Bir Ev Kazası’ isimli tek kişilik tiyatro oyununa gittik, gerçekten olağanüstü komikti. Özellikle Heidi’den alıntı yaptığı bir sahne vardı ki gülmekten koptuk, karnımıza ağrılar girdi. Çok başarılı bir sanatçı kendisi ...

- Geçen hafta yazdığım ve tahmin ettiğim gibi reytinglerde Ezel ne yazık ki Total’de olduğu gibi 2 haftadır AB grubunda da birinciliğini Show TV’de yayınlanan Türk Malı dizisine kaptırmış:(:( Böylece Show TV, Ezel’i transfer eden ATV’den öcünü almış oldu. Bu arada Ezel’in son bölümünü seyahatte olduğum için henüz izleyemedim, merak içindeyim…

- Gönülçelen’in geçen haftaki bölümünde Hasret, Murat’ın gözüne girmek için Murat’ın eski sevgilisinin yaptığı şeyleri hızla taklit etme çabası içindeydi; örneğin Murat’dan kürek çekme ve piyano çalma, Levent’den de araba kullanma dersleri almaya başladı ki bu anlar tahmin edileceği gibi bayağı eğlenceliydi:) Yeni bölümünde neler olacağını merak edenler ne yazık ki 1 hafta daha beklemek durumundalar, çünkü bu Cuma akşamı Gönülçelen yok, yerine yabancı bir film yayınlanıyor. Zira Tuba yeni reklam filmi çekimleri için yurtdışında olduğundan bölüm yetiştirilememiş sanırım.

- Aşk-ı Memnu dizisinde sona yaklaşılıyor, finale sadece 6-7 bölüm kalmış. Senaristler romana sadık kalacak şekilde bir son hazırladıklarını söylüyorlarmış, bu durumda Bihter, Adnan beyin silahıyla intihar edecek demektir. Tabii senaristler sağ gösterip sol da vurabilirler, o nedenle her ihtimale karşı sonuna kadar izleyip görücez bakalım. Dizinin bu akşamki yeni bölümünün fragmanı aşağıdaki linkte..
http://www.dailymotion.com/video/xd65q3_ayky-memnu-72-bolum-sesli-fragmany_shortfilms

- Daha önce yazdığım Beren Saat’in başrol oynayacağı ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’ filminin sinema filmi yerine yeni yayın döneminde dizi olarak yayınlanmasına karar verilmiş. Dizide Beren Saat’e eşlik edecek erkek başrol oyuncusunun da Ezel dizisinde Kenan İmirzalıoğlu’nun estetik olmadan önceki hali olan Ömer’ i canlandıran İsmail Filiz olması kararlaştırılmış.


-Murat Yıldırım, Aşk ve Ceza dizisi bittikten sonra bir süre dizilere ara vermek ve birkaç tane sinema filmi yapmak istediğini söylemiş. Kendisine Ortadoğu’dan da güzel bir film teklifi gelmiş.






- Issız Adam Cemal Hünal, geçen haftasonu Zekeriyaköy atlı spor klübünde atlardan birini severken, atın kafasını sallayıp Cemal Hünal’ın başına darbe indirmesi sonucu acilen hastaneye kaldırılıp ameliyata alınmış, yüzündeki kemiklerin kırılması nedeniyle 4 saatlik bir ameliyat geçirmiş. Tövbe yarabbim, daha 2-3 hafta önce biz de aynı yerde ata biniyorduk, iyi ki atlar hedef şaşırıp benim kafaya da geçirmemişler vallahi !!

- Yıllar önce Sweet November adlı filmde birlikte oynayıp iki sevgiliyi canlandıran Charlize Theron ve Keanu Reeves, birkaç gün önce Beverly Hills sokaklarında sarmaş dolaş görüntülenmişler. Şimdi Hollywood kulislerinde "acaba birlikteler mi?" dedikoduları dolaşıyormuş.
Bu haftalık da haberler böyle, haftaya görüşmek üzere sağlıcakla kalın. Sevgilerimle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder