13 Ocak 2010 Çarşamba

Orada Neler Oluyor - 2

Ilk yazimin ardindan gelen guzel yorumlariniz icin cok tesekkurler arkadaslar, zaten ben inanilmaz bir insanim :):)
Gezi yazilari da yazarim, dizi yazilari da
Kariyer de yaparim kayak da
Kah suyun dibindeyim kah dagin zirvesinde
Yakinda gorurseniz beni sasirmayin TV perdesinde
Sevgilerimle,

Bu arada onerdiginiz gibi blog acma fikrini dusunmedim degil, ama bu iste duzenli guncelleme cok onemli, yogun oldugum donemlerde birak yazi yazmayi, dizilerimi bile izlemeye vakit bulamiyorum. O nedenle bu isi simdilik kucuk bir ilgili grubuyla hobi olarak devam ettirecegim sanirim, ama onumuzdeki yillar icin kendime alternatif is olarak dizi elestirmenligini de belirlemis bulunuyorum. Zevk aldigim seyleri ise donusturme fikri hic fena gelmiyor. Istanbul'dayken dizi yazilari, uzaklardan gezi yazilari. Nasil objektif ama???

Favori dizilerimle ilgili ilk giris bolumunun ardindan yazimin bu kisminda da plase dizilerden bahsedecegim biraz. (Plase'nin anlamini bilmeyenler icin kucuk bir aciklama: at yarisinda favorinin ardindan gelen, 2. sirada bahis degeri verilen at. Bir zamanlar at yarislariyla da ilgilenmistim soylemesi ayip:) Boylece genel kulturunuze ufak bir katki daha yapayim)

Kapalicarsi (Pazartesi saat 8'de, ATV'de): Nejat Isler, Asli Tandogan, Olgun Simsek, Erkan Can gibi bayagi iddiali isimler oynuyor. Bu diziyi oyuncu kadrosu nedeniyle denk geldikce seyrediyorum, aslinda sempatik de bir dizi, ozellikle Olgun Simsek cok seker bir karakteri gayet basarili oynuyor. Tabii ki benim asil seyretme sebebimin Olgun Simsek veya Erkan Can olmadigini tahmin etmek cok zor degil :) Ancak bu dizinin handikaplari her gecen gun artiyor. Oncelikle ayni saatlerde karsisinda Ezel dizisi var ki bu zaten cok ciddi bir sorun (bir de herkesin benim gibi DVD recorder'lari yok ki birini seyrederken digerini kaydedebilsin). Diziyle ilgili bir diger onemli problem de Nejat Isler'in sete sarhos gitmesi yuzunden dizi kadrosundan cikarilmasi. Sanirim onumuzdeki hafta yayinlanacak bolumde Nejat'i oldurecekler. Ondan sonra artik bu dizinin pek tadi kalmaz herhalde.

Bu Kalp Seni Unutur mu? (Sali, saat 8 veya 10'da-her hafta saati degisiyor, Show'da): Sezonun iddiali baslayan ama ilerleyen bolumlerde heyecanini biraz yitiren bir dizi. Bulent Inal, Melis Birkan, Berrak Tuzunatac, Okan Yalibik basrollerde. 1980 ihtilalini ve ondan sonraki gelismeleri anlatiyor. O yillara sahit olmus insanlar olarak yakin gecmisimizi hatirlatmasi nedeniyle basta bayagi ilgiyle izliyordum. Ozellikle Diyarbakir cezaevindeki iskence sahnelerinin anlatildigi bolumler cok heyecanliydi. Ama sonra yavas yavas ivmesi azaldi. Buna paralel sekilde sanirim reytingleri de azaliyor.

Hanimin Ciftligi (Cuma, saat 8'de Kanal D'de): Mehmet Aslantug ve Ozgu Namal'in oynadigi, Orhan Kemal'in eserinden uyarlanan 1950'li yillarin Adana'sinda gecen bir donem dizisi. O yillarin evleri, arabalari, kiyafetleri falan aslina uygun olsun diye cok ciddi bir para harcanmis (bir rivayete gore 1,5 milyon TL'den fazla). Hem memlekette cekilmesi, hem de Mehmet Aslantug faktoru nedeniyle bu diziyi de ara sira izliyorum. Ama ne yalan soyleyeyim Bir Istanbul Masali'nda canlandirdigi Selim Arhan karakterinden sonra bu rol adama hic gitmemis; nerede oradaki karizmasi, nerede burdaki yasli, biyikli ve kilo almis hali:( Zaten Mehmet Aslantug 10 bolum sonra Hanimin Ciftligi dizisinden ayrilacakmis. 26 bolum icin anlasma yapmis, sonrasinda canlandirdigi Muzaffer karakteri oldurulecekmis. Ozgu Namal'a da cok bayilmam zaten, sahsen ondan daha iyi bir Gullu bulunabilirdi diye dusunuyorum. Su an icin Cuma aksamlari izlenebilecek daha iyi bir alternatif olmadigindan eger evdeysem birkac bolumde bir denk geldikce seyrediyorum, ama Cuma aksamina daha iyi bir dizi kondugu anda Hanimin Ciftligi benim icin tarih olabilir. (Ahh ahh, nerede gecen seneki Asi'li Cuma aksamlari)

Bu arada "Orada Neler Oluyor" diye ne kadar dogru ve ongorulu bir baslik koymusum. Hakkatten de bu yil orada gecmis yillarda pek ornegine rastlamadigimiz neler oluyor neler?
- Nejat Isler'in Kapalicarsi dizisinden kovulmasiyla ilk defa bir dizinin esas oglani diziden atiliyor.
- Mehmet Aslantug'un 10 bolum sonra Hanimin Ciftligi dizisinden ayrilacak olmasiyla ilk kez bir basrol oyuncusu daha ilk sezon bile bitmeden olduruluyor.
- Simdi asil bombayi duyun; Ezel dizisi Show'dan ATV'ye geciyor. Show TV yapimci sirkete parasini duzenli odemiyormus, o nedenle 1-2 hafta yayinlanmayabilirmis. Hangi gun olacagi kesin belli degilmis, ama muhtemelen yine ayni gununde kalir. Sanirim Show TV mahkemeye basvuracakmis, bu durum dizinin akibetini nasil etkiler bilemiyorum. 2 gundur etrafta bir suru spekulatif haberler dolasiyor, hangisi dogru hangisi degil yakinda belli olur. Yeni bilgiler edindikce sizlerle de paylasirim.

Not: Turkiye sinirlari disinda yasayan dostlarim icin, eger bu bahsi gecen dizileri biz nereden takip edecegiz diye dertleniyorsaniz onun da cozumu var arkadaslar; http://diziport.com/ adresine girip her turlu yerli ve yabanci diziyi ilk bolumlerinden itibaren, ustelik de reklamsiz izleyebilirsiniz. Bu da size bir kiyagim olsun :)

Bugunluk de bu kadar, fazla uzatip okuyucumu sikmayayim :) Onumuzdeki gunlerde yeni konu ve konuklarla tekrar aranizda olacagim, beni izlemeye devam edin.

Sevgilerimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder