4 Ocak 2010 Pazartesi

Orada Neler Oluyor - 1

Arkadaslar,
Bu aksam itibariyle yeni bir yazi dizisine baslamaya karar verdim. Orada (yani TV'de) neler oluyor diye merak edenlere benden kucuk bir hizmet olsun dusuncesiyle dizilerden kisa kisa haberler aktaracagim. Benim Yuksel Aytug'dan neyim eksik Allahaskina, sorarim size??

Simdi efendim, bildiginiz gibi gecen yildan kalan ve bu yil da devam eden diziler icinde tek kaydedeger olan dizi Ask-i Memnu. (Persembe aksamlari saat 8'de Kanal D'de) Yine en favori dizilerimden biri olmakta birlikte Behlul'un saclarini kisacik kestirmesi ve romanin gidisati geregi onumuzdeki bolumlerde esas kiz Bihter yerine Nihal ile yakinlasacak olmasi nedeniyle bu aralar bu dizi birazcik heyecanini yitiriyor. Ama yine de her an beklenmedik olaylar olabilir diye takipteyim, gelismelerden sizi haberdar ederim.

Bu sezon baslayan diziler icinde tartismasiz en iyi olani Ezel.(Pazartesi saat 8'de Show'da) Her ne kadar Kenan Imirzalioglu ve Cansu Dere en begendigim oyuncular olmasa da konusu, akiciligi,cekim kalitesi,muzigi vb. bircok faktor biraraya geldiginde bence kesinlikle izlenmesi gereken bir dizi diye dusunuyorum.

Kenan demisken su siralar TV'de baska bir Kenan kesfetmis durumdayim. Birkac hafta once ATV'de(Sali aksamlari saat 10'da) baslayan Samanyolu dizisinde Namik rolunde oynayan Kenan Ece isimli esmer bir genc.(Universiteyi ABD'de okumus, ekonomi ve tiyatro egitimi almis, sonra Irlanda'da yasamis, orada oyunculuk falan yapmis ve yurda yeni donmus). Kendisi dizinin esas oglani olan Ozcan Deniz'in en yakin arkadasi rolunde.Denk gelirseniz bir ara bakin, bence birkac sene icinde Turk sinema ve dizi sektoru icin onemli bir jon olacak. Bu arada dizi de fena degil.Bildigimiz Kerime Nadir'in Samanyolu romanindan uyarlama, Nejat(Ozcan Deniz)-Zulal(Vildan Atasever) ve Namik(Kenan Ece) arasindaki ask ucgeni konu ediliyor.Beyler icin de dizide hos bayanlar var,Nejat'in ve Namik'in kiz kardesleri gayet basarililar,belirtmeden gecmeyeyim.

Bugunku yazimizin son konusu da bu aksam 8'de ATV'de baslayan Ask ve Ceza isimli dizi. Murat Yildirim (Asi'deki Demir) ve Nurgul Yesilcay basrolde, dizi Van-Bodrum ve Istanbul'da geciyor, bu hafta birkac kere tekrari olacak sanirim, o nedenle detay vermeyeyim, belki izlemek istersiniz. Ilk bolum daha agirlikli olarak karakterlerin tanitimi ve gelismeler icin girizgah hazirlama bolumu oldugundan cok super degildi bence, ama onumuzdeki bolumler daha hareketli olacak gibi duruyor. Ayrica Demir'cigimi ozlemisim, onu TV'de tekrar izlemek keyifli oldu. Nurgul Yesilcay da bir reklam ajansinda calisan musteri temsilcisi rolunde,hikayesi bazilariniz icin tanidik olabilir.

Bu aksamlik bu kadar, yazi dizimizin devami onumuzdeki gunlerde gelecek.

Kucuk bir not: Reklam aralari icin kendime bir eglence bulmam gerekiyordu,aklima bu cozum yolu geldi. Hem boylece vatana millete de bir faydam olur diye dusundum, yaniliyor muyum :) :)

Sevgilerimle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder