26 Ağustos 2010 Perşembe

Gönülçelen'de Ayrılık Acısı Yaşanıyor, Ezel'de Son Hazırlıklar Yapılıyor...

30 Ağustos tatili nedeniyle bu haftaki yazımı bugünden yayınlıyorum, zira haftasonu tatile çıkıyorum.

Gönülçelen geçen hafta yeni sezonunu açtı. Hasret ile Murat aşkı daha emekleme dönemindeyken Levent'in yumurtlaması sonucu, annesini bilip kendisine söylemedigini öğrenen Hasret'in Murat hocaya duydugu güven problemi nedeniyle anlamsız bir şekilde sekteye ugradi. Sanirim senaristler her ikisine de biraz aşk acısı yaşatmaya ve aralarindaki aşkı derinlestirmeye cabaliyorlar. Yarın aksamki bolumde acılı Adana durumlari yasayan Hasret herkese küsüp başını alıp gidiyor ve sarkicilik calismalarina yine bildigi tarz olan Roman havalari esliginde devam ediyor. Murat ise ya Hasret'e birseyleri kanitlamak icin ya da üzüntüden saglikli düsünemedigi icin basin toplantisi yapip müzik calismalarini durdurdugunu acikliyor. Kisacasi dramatik sahneler bizi bekliyor. Tuba da Cansel de önceki dizilerinde aşk acısı yaşadıkları sahnelerde oldukca basarili performanslar ortaya koymuslardi, bakalim bu bölümde bize neler hissettirecekler. Iste bu Cuma aksamki bölümün fragmanlari asagida...
http://www.dailymotion.com/video/xeii1x_gonulcelen-18-bolum-fragmany_shortfilms
http://www.dailymotion.com/video/xekmc6_gonulcelen-dizisi-18-bolum-2-fragma_shortfilms

Ezel icin geri sayim basladi ve dizinin yeni sezonunun ilk tanitim fragmani yayinlandi. Fragmanda Ramiz dayi ve Kenan Birkan'in gencliginden bir kesit gosteriliyor. Ilk sezonda sıklıkla flashback'lerle Ezel'in Ömer oldugu zamanlara dönüş yapiliyordu, sanirim bu sezonda da ayni durumu Ramiz ve Kenan'in gecmisi icin izleyecegiz. Kenan Birkan karakterini canlandiracak olan Haluk Bilginer'in bu rol karsiliginda bölüm başına 50 bin TL alacagi konusuluyor. Kenan Birkan'in diziye katilmasiyla dengeler bir hayli değişecek. Bakalim Kenan Birkan Ramiz dayidan gecmisin öcünü almak icin ne yollar deneyecek? Ramiz'i alt etmek icin Ezel'i kendi tarafına mi çekmeye calisacak yoksa Ezel'le mi kapisacak? Ramiz'in kizi Azad'ı öldürmekten vazgeçecek mi? Sanki Kenan'in tarafina gecen Eysan ile Ezel arasindaki buzlar çözülecek mi? Cengiz, Kerpeten Ali, Tefo hangi tarafta yer alacak? Cevaplanmasini bekledigimiz bircok soruyla sezonu kapatan Ezel dizisinin 13 Eylul pazartesi baslayacak yeni sezonunda da bizi oldukca heyecanli bolumler bekliyor sanirim. Ramiz dayinin söylemiyle: "Geri dönüyoruz yegen". Ilk bolum fragmani asagida...
http://dizifrm.com/izle/ezel-yeni-sezon-1-fragmani

Beren Saat'in başrolünü oynadığı ''Fatmagül'ün Suçu Ne?'' dizisinin ilk tanıtım fragmanı da yayınlandı. Fragmanda Beren Saat sanırım denizci olan nişanlısının ardından kendi sesiyle 'Gel Kayıkçı' şarkısını söylüyor. Ben Beren'in sesini bayagi begendim. Zaten daha once Turkiye'nin Yildizlari programinda ve Güz Sancisi filminde de sarki soylemisti. Yeni donem yildizlarinin hepsi de sarkici oldu başıma. Magazin basini yakinda Tuba, Beren ve Bergüzar'in seslerini de kiyaslarlarsa hic şaşırmam vallahi. Boylari, poslari, kilolari, güzellikleri, gözleri, bakislari falan derken yeni bir konu bulmalari lazim malumunuz, bu da iyi bir malzeme olabilir tabii ki. Bu arada ayni Ask-i Memnu'da oldugu gibi bu dizinin yönetmenliğini Hilal Saral, senaristligini de Ece Yörenç-Melek Gençoğlu ikilisi yapacaklarmis ve dizi 16 Eylül Perşembe aksami 20:00 kusaginda Kanal D'de başlayacakmis. Dizinin ilk fragmanini izlemek ve Beren'in sesini dinlemek icin asagidaki linke tiklayabilirsiniz.
http://www.dailymotion.com/video/xejlg1_fatmagulun-sucu-ne-tanytym-fragmany_shortfilms

Bitmeyen Şarkı dizisinin oyuncuları pazartesi akşamı yayınlanan ilk bölümü Çeşme Ilıca otelinin bahcesinde kurulan büyük ekranda hep birlikte izlemişler. Bergüzar Korel'i, eşi Halit Ergenç ve annesi Hülya Darcan ile bizim Bahar da yalnız bırakmamış:) Aynı otelde kalan Beren Saat ise geçen sene ayrıldığı eski sevgilisi Bülent İnal ile pişti olmamak için o akşam hiç odasından çıkmamış ve güya onları odasının penceresinden gözetlemiş!! (Artık dedikoduların detaylarını Bahar'dan öğreneceğiz). Diziye gelecek olursak; ilk bölümü fena degildi, tam eski Turk filmleri gibiydi. Berguzar'in sahne performansini oldukca basarili buldum, vallahi kadin sahnede 40 yillik sarkicilar gibi rahatti; sesi, yorumu, sahnedeki durusu, mikrofonu tutusu, edalari falan su anda piyasadaki bircok pop sarkicisindan daha basarili. Ama büyük umutlarla başlayan dizinin ilk bölüm reytingleri çok parlak değil. Bakalım bundan sonraki bölümler nasıl olacak??

Deli Sarayli dizisinin cekimleri Galata ve Büyük Ada'da tüm hızıyla devam ediyormus ve dizi 17 Eylul Cuma aksami Show TV'de yayınlanmaya başlayacakmis. Senaryosunu Gani Mujde'nin yazdigi bir tarihi komedi olan Deli Saraylı dizisinde Perran Kutman, Çetin Tekindor, Melis Birkan, Kenan Ece, Özge Özpirinçci gibi oyuncular rol alıyor. Deli Saraylı'nın hikayesi de soyle; Birinci Dünya Savaşı'nda bozguna uğrayan Osmanlı'nın başkenti müttefikler tarafından işgal edilmiştir. Anadolu'nun İstanbul'dan bilgi akışına ihtiyacı vardır. İstanbul'un elitleri ise konudan bağımsız 'tatlı' bir hayat yaşamaktadır. Sait Molla önderliğinde kurulan İngiliz Muhipleri Cemiyeti, İngilizlerle İstanbul cemiyetini kaynaştırmaktadır. Bu noktada Deli Saraylı ve Hüsrev Binbaşı'ya görev verilir. Ekip İstanbul'da bir konak tutarak, yabancı oldukları cemiyet hayatına girecek ve istihbarat için çalışan ekip, hic bilmedikleri bu ortamda bol bol pot kıracak.

Bu hafta Petek Dinçöz'ün programına konuk olan İbrahim Tatlıses "Fahriye Evcen, Beren Saat, Tuba Büyüküstün veya Nurgül Yeşilçay'dan hangisiyle sinema filminde oynamak istersiniz?" sorusuna, 'Tuba Büyüküstün' yanıtını vermiş. Tuba'yı çok beğendiğini söyleyen İbo "Tuba'nın karizmatik bir yüzü var, bakışı çok vahşi ve çok farklı. O yüzden onu tercih ettim" demiş!! Aman yarabbim, ikisini aynı filmde düşünmek bile korkunç. İbo tabii ister de Tuba gibi akıllı bir kızın böyle bir teklife sıcak bakacağına hiç ihtimal vermiyorum şahsen. Zaten eğer kabul ederse bittiği gündür yani..

Nefes filmi sinemalarda cok ciddi bir gise basarisi elde edince dizisinin cekilmesine karar verilmis. Show TV'de yayinlanacak olan 'Nefes' dizisinin başrollerinde Serhat Tutumluer (dalış arkadaşımız) ve Melisa Sözen oynayacakmis. Umut Kurt ve Arsen Gürzap’ın da dizide rol alması bekleniyormus. Dizinin ilk tanıtımlarının Eylül ayının ilk yarisinda, ilk bölümünün ise Eylül’ün son haftasında yayinlanmasi muhtemelmiş.

Kanal D'nin 4 sezondur devam eden ve çok yüksek reyting aldığı için bir türlü bitirilemeyen dizisi ''Yaprak Dökümü'' nihayet 29 Aralık Çarşamba akşamı 175. bölümüyle ekranlara veda edecekmiş. 15 Eylül akşamı 5. sezonuna başlayacak olan dizi 15 bölüm sonra bitecekmiş. Tabii yine karar değiştirmezlerse. Zira geçen sene de bitireceklerdi ama reytingler yüzünden devam etmeye karar vermişlerdi..

Milliyet Cadde'nin Türk sinemasının en güzelinden sonra düzenlediği 'tüm zamanların en yakışıklı jönü' anketi de sonuçlandı. Yaklaşık 142 bin kişinin katıldığı ankette Tarık Akan oyların %30'unu alıp uzak ara birinci olurken, Cüneyt Arkın ikinci, Kenan İmirzalıoğlu üçüncü, Kadir İnanır dördüncü ve Kıvanç Tatlıtuğ beşinci olmuş. Eski dönem oyuncularından benim de en beğendiğim Tarık Akan olduğu için çok şaşırmadım, ama bu kadar yüksek oy farkıyla birinci seçilmesini beklemiyordum açıkcası.

ATV yeni sezon dizilerinin tanitim fragmanını yayınladı. Fragmanda sırasıyla; Aşk ve Ceza, Kapalıçarşı, Adanalı, Gönülçelen, Ezel, Bitmeyen Şarkı, Kurtlar Vadisi Pusu, Yahşi Cazibe, Kılıç Günü, Çocuklar Duymasın, Aşk Bir Hayal ve Unutulmaz dizilerinden kısa görüntüler mevcut. Tam 12 dizi, bir de şu anda oynayan ama fragmanda yer almayan Şen Yuva dizisiyle toplam 13 diziyle başlıyor ATV yeni sezona. Ayol her akşam 2 dizi yayınlasalar bir haftaya ancak sığıyor. Para bol sanırım. Ama işin kötüsü 2-3 yıldır ATV aynı stratejiyi izliyor fakat genel olarak çok yüksek reyting alan bir kanal olmadığı için çok sağlam dizileri dışında pek tutmuyor ve birçok dizisi yayından kaldırılıyor. Korkarım bu yıl da bazı dizilerin başına aynı hazin son gelecek ve bunlar çok yakında seyircisine veda edecek. Topun ağzında öncelikle Şen Yuva dizisi var bence. Bakalım sırada hangi diziler olacak?? Tanıtım fragmanı aşağıdaki linkte..
http://www.youtube.com/watch?v=OWgGVp31LIk&feature=related

Haftaya görüşünceye kadar şimdilik hoşçakalın, herkese iyi tatiller...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder