15 Ağustos 2010 Pazar

Dizilerin Yeni Sezonu Basliyor...

Dubrovnik, Kas, Bozcaada falan derken uzun bir tatil doneminin ardindan tekrar merhabalar..

Butun tatilimden bahsetmeyecegim ama biraz Kas anilarini anlatayim. Kas'da 1 hafta kaldik, bol miktarda dalis yaptik. 35-36 metreler civarinda yaptigimiz dalislar sonucu artik biz de Padi Advanced dalicilar kervanina katildik. Bu arada dalis yaptigimiz tekne bir nevi unluler teknesi gibiydi. 5 gun boyunca bizimle birlikte dalis yapan bircok dizi oyuncusu vardi. Anacim orada oldugumu duyan gelmis, duyan gelmis, artik mecburen ayip olmasin diye katlandik, ne yapalim :) Bu sahsiyetler; Ozge Borak (Ihlamurlar Altinda ve Kucuk Kadinlar dizileri, Eyvah Eyvah filmi), Alican Yucesoy (Adanali ve Zoraki Koca dizileri, Son Osmanli Yandim Ali filmi-Ataturk rolundeki), Hande Soral (Kucuk Kadinlar dizisi), Serhat Tutumluer (Kul ve Ates-Ezogelin dizileri, Kiskanmak filmi), Serkan Keskin (Hirsiz Polis dizisi), Samil Kafkas (Melekler Korusun dizisi) ve Mufit Aytekin (Bir Istanbul Masali dizisi). Hepsi de son derece dogal, duzgun ve neseli tiplerdi. Ozellikle Ozge ve Alican cok sempatikti. Bu arada Alican ile Hande'nin de sevgili oldugunu belirteyim. Aslinda ozel hayatlariyla ilgili bu ayrintiyi yazmayi pek dusunmuyordum ama bu haber magazin basinina zaten daha once dusmus, o nedenle ben sadece teyid etmis olayim.


Bunun disinda bizim orada oldugumuz donemde Kas'ta baska unluler de vardi; Nejat Isler, Sevval Sam, Ugur Polat, Selma Ergenc, Bulent Ortacgil gibi. Zaten Kas kucuk bir yer oldugu icin bu arkadaslar her an her yerde karsimiza cikabiliyordu. Bir restaurantda yemek yerken, bir barda bir seyler icerken veya mac seyrederken, bir dukkandan alisveris yaparken ya da yolda yururken falan kendileriyle karsilayabiliyorduk. Kas son birkac senedir sanatcilarin ugrak yeri olmus gibi. Ozellikle magazin basininin pek ortalikta olmamasi nedeniyle rahat rahat tatil yapiyorlar ve o nedenle tercih ediyorlar sanirim.

Bu arada dizilerin de tatil sezonu bitiyor ve onumuzdeki haftadan itibaren yavas yavas yeni sezona basliyorlar. Ozellikle ATV diger kanallara gore elini daha cabuk tutup sezonu biraz daha erken acarak avantaj elde etmeyi hedefliyor gibi duruyor.

Gonulcelen'in yeni sezonu bu Cuma aksami (Agustos'un 20'sinde 20:20'de) ATV'de basliyor. Dizinin senarist kadrosunun degisecegini bir onceki yazimda yazmistim, yeni sezon bolumlerinin senaristi daha once Ikinci Bahar,Yağmur Zamanı,Sila gibi dizileri de yazan Muharrem Buhara olacakmis. Bu degisimle birlikte dizi yeni sezona bayagi iddiali hazirlaniyormus diye duydum, buna paralel olarak asagidaki yeni bolum fragmanini da oldukca basarili buldum. Ayrica hafta sonu Sabah gazetesinde Tuba ve Cansel'in roportaji yayinlandi, onlar da roportajda 'hikaye asil bundan sonra basliyor' seklinde iddiali aciklamalar yapmislar. Roportajin tamamini asagidaki linkten okuyabilirsiniz. Tum Gonulcelen severler Cuma aksami ekran basina...

http://www.dailymotion.com/video/xeg47o_gonulcelen-17-bolum-fragmany-www-at_shortfilms

http://www.sabah.com.tr/fotohaber/yasam/ask_ve_masallar_sizi_ayakta_tutar?tc=21&albumId=21513&page=1m.tr/fotohaber/yasam/ask_ve_masallar_sizi_ayakta_tutar?tc=21&albumId=21513&page=1

Ezel'de Kenan Birkan karakterini kimin canlandiracagi nihayet belli oldu; bu rol icin Haluk Bilginer ile anlasilmis. Bence cok iyi bir isim, zaten cok guzel giden bu diziye bayagi bir ivme katacagina eminim. Bu arada Ezel'in yeni bolumleri Eylul ortasi gibi (muhtemelen 13 Eylul Pazartesi) baslayacakmis.

Bitmeyen sarki dizisinin fragmani yayinlanmaya basladi ve Agustos'da ATV'de baslamasi bekleniyor ama hangi gun yayinlanacagi henuz kesin degil. Dizinin konusundan ve fragmandan edindigim izlenim eski Turk filmleri tadinda bir dizi olacagi yonunde. Bulent Inal'in biyiklari biraz kiromanje olmus, umarim birkac bolum sonra duzeltir. Berguzar Korel dizide seslendirecegi sarkilari kendi sesiyle soyleyecekmis. Zaten fragmandaki sarkiyi da kendisi soyluyor. Asagidaki linkten dizinin ilk fragmanina ulasabilirsiniz..
http://www.dailymotion.com/video/xebebt_bitmeyen-yarky-fragmany_shortfilms

Kapalicarsi dizisi 18 Agustos Carsamba aksami 20:20'de yeni bolumuyle ATV ekraninda olacak. Ogrendigime gore bu dizi Ocak ayina kadar devam edip sonra final yapacakmis. Engin Altan Duzyatan, Asli Tandogan ve Mert Firat'i ozlemis olanlar Carsamba aksami Kapalicarsi'yi izleyebilirler.

Kucuk Kadinlar dizisi bu sezon Kanal D'den Star TV'ye transfer olmus ve yeni bolumuyle 28 Agustos Cumartesi aksami yayinlanacakmis. Dizinin yeni sezonunda kadroya dahil olan Kivanc Kasabali dizide Hande Soral'in oynadigi karakterin sevgilisi rolunde olacakmis. Bu diziyi hic izlemedim, zira bildigim kadariyla bayagi aglak bir dizi. Surekli dram ve gozyasi mevcut ama reytingleri bir hayli iyi, o nedenle 3.sezonunda hala devam ediyor. Dizinin 2 basrol oyuncusu Ozge ve Hande ile tanisinca belki onlarin hatirina bundan sonra ara sira bu diziye de bakabilirim.

Diger dizilerden de kisa kisa notlar ileteyim, gelecek yazilarimda daha detayli bahsederim.
-Ask ve Ceza'nin da senaristi degismis, yeni sezonun cekimleri baslamis, yeni bolumler Agustos ayinda ATV'de yayinlanacakmis.
-ATV'nin baska bir dizisi olan Adanali'nin son transferi Issiz Adam Cemal Hunal olmus. Cemal Hunal bu dizide kotu adam rolunde olacakmis.
-Star TV'den ATV'ye gecen Kurtlar Vadisi Pusu disinda ATV yine benzer tipte olan ve ses getirmesi beklenen Osman Sinav'in yonettigi 'Kilic Gunu' isimli diziyi de yakinda yayinlayacakmis.
-Kanal D'nin yaz doneminde baslattigi dizilerden tutacagini tahmin ettigim ve gecmis yazilarimda da bahsettigim Kucuk Sirlar dizisi ilk bolumunden itibaren oldukca iyi reytingler alarak hep gun birincisi oluyor. Buna karsin tutmayacagini dusundugum ve o nedenle daha once hic yazmadigim Mukemmel Cift dizisi de gecen haftasonu erken final yaparak ekranlara veda etti.
-Zuhal Olcay, Sedef Avci, Haluk Piyes ve Yetkin Dikinciler'in basrollerde oynadigi polisiye dizi Umut Yolculari 20 Agustos Cuma aksami 20:15'de Star TV'de basliyor. Ama ayni saatte Gonulcelen yayinlandigi icin eger gunu ve saati degismezse benim acimdan bu dizinin pek bir sansi yok acikcasi.

Kıvanç Tatlıtuğ Ortadogu'dan sonra Yunanlilarin da gundemine girmis. Bu sonbaharda Kıvanç'ın hem ‘Gümüş’ hem de ‘Aşk-ı Memnu’ dizileri 2 Yunan kanalinda birden yayinlanmaya baslayacakmis. Yunan gazeteleri “Türk Brad Pitt’i, Yunan kadınlarını çıldırtacak” manşetini atmaya baslamislar. Tabii çocuk Yunan mitolojisinden fırlamış heykeller gibi olunca ünü şimdiden ülkeye yayılmış. Yürü be Kıvanç, kim tutar seni, yolun acik olsun...

Tarkan'in son albumu 2 haftada 300 binden fazla satip rekor kirmis, talepleri karsilamakta zorluk cekiyorlar ve surekli yeni uretim yapiyorlarmis. Tabii ki ben de albumu cikar cikmaz hemen aldim ve surekli Tarkan sarkilari dinliyorum. Bence bu albumu cok bomba olmus, sarkilarinin cogu bayagi basarili, ozellikle en favori 3 sarkim olan 'Adimi Kalbine Yaz', 'Sevdanin Son Vurusu' ve 'Kayip' super. Kayip son yillarda dinledigim en guzel slow sarki. Bunlar disinda benim gunluk hayatimda cok kullandigim bir laf olan 'Isim Olmaz' sarkisi da hic fena degil. Bu 4 sarkinin bestesi de Tarkan'a ait. Ayrıca 'Acımayacak' şarkısının remix versiyonu gece klüplerinde bolca çalınır ve göbek atılır, 'Öp' şarkısının nakarat bölümü de marş gibi dillere dolanır. Tarkan'ın da dediği gibi onun şarkıları çay gibi; dinlendikçe demlenip güzelleşiyor. Gerçekten şarkıları dinledikçe daha çok seviyorum. Henuz dinlememis olanlar varsa Tarkan'in resmi sitesi olan asagidaki linkten tum sarkilari dinleyebilirler. Bu arada yogun istek uzerine Tarkan'in Harbiye Acik Hava'daki konserlerine 27 ve 28 Agustos'da da devam edecegini bildireyim. Ilk konserlerini Istanbul'da olmadigim icin kacirmistim, insallah 27 Agustos'daki konserine gidip Tarkan'cigimin canli performansini izleyecegim...
http://www.tarkan.com/home/

Yeni sezonun ilk haberleri boyle. Onumuzdeki gunlerde diger dizilerle ilgili gelismeler netlestikce yazmaya devam edecegim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder